25 januari 2022

AMANDELBLOESEM

Veel te vroeg, maar op veel plaatsen in Spanje staan de amandelbomen al volop in bloei. Normaliter begint de amandelboom medio februari te bloeien. Het milde weer in de decembermaand heeft er echter op veel plaatsen voor gezorgd dat het bloesemproces al is ingezet.

Spanje is 660.000 hectare aan amandelbomen rijk. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien Spanje de derde grootste amandel producent ter wereld is achter de Verenigde Staten en Australië.

Voordat een amandelboom tot bloei komt heeft deze zo'n 600 uur aan temperaturen hoger dan 7 graden nodig. Daarnaast bloeien niet alle types amandelbomen op hetzelfde moment. Misschien is het voor de natuur niet zulk goed nieuws dat de amandelbloesem (opnieuw) eerder is begonnen - waarschijnlijk is klimaatverandering de boosdoener - maar voor natuurliefhebbers, wandelaars en amateurfotografen is het wel goed nieuws, want dit zijn de weken dat men door Spanje kan rijden of lopen om te genieten van de jaarlijkse roze-witte vacht die over de valleien, heuvels en dalen valt. Een prachtiog schouwspel.

De foto bij dit artikel is genomen door Miguel Angel Ciudad nabij Barcelona.

Wellicht ook interessant voor u

/
25 mei 2022

ULTIEME VAKANTIEBOEKEN

/Kerst in malaga
12 november 2021

KERST in MALAGA

/Rotsen El Torcal
31 mei 2020

EL TORCAL DE ANTEQUERA: EEN COMBINATIE VAN EEN RIJKE NATUUR EN EEN BIZAR LANDSCHAP

/Luchtfoto kust Cadiz - Costa de la Luz
29 februari 2020

BELEEF EEN VAKANTIE VOL VARIATIE IN COSTA DE LA LUZ